Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Τουρκμενιστάν~Κορωνοϊός: Δεν κρύβουμε τίποτα λέει η χώρα με τα μηδενικά κρούσματα

Επιμένει το Τουρκμενιστάν ότι συνεχίζει να μην έχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο έδαφός του.

Το Τουρκμενιστάν είναι ένα από τα ελάχιστα κράτη στον κόσμο που συνεχίζει να δηλώνει μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού, την ώρα που αρκετοί εκτιμούν ότι τα στοιχεία είναι αναληθή και η κυβέρνηση κρύβει τα πραγματικά δεδομένα για τον Covid-19.

«Αν υπήρχε έστω και ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, θα είχαμε ενημερώσει αμέσως… οι υποχρεώσεις μας ευθυγραμμίζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» ξεκαθάρισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών του Τουρκμενιστάν Ρασίντ Μερεντόφ. Και πρόσθεσε: «Δεν κρύβουμε τίποτε».

Από τη μεριά του ο υπουργός Υγείας του Τουρκμενιστάν Νουρμουχαμέντ Αμανεπεσόφ τόνισε πως έχουν διατεθεί 30.000 διαγνωστικά κιτ, ενώ έχει ήδη γίνει παραγγελία για άλλα 40.000 από Ρωσία, Τουρκία και Γερμανία.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι 151 άνθρωποι παραμένουν σε ζώνες καραντίνας -οι περισσότεροι είναι Τουρκμένοι υπήκοοι που εργάζονται ως οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων και ως μέλη πληρώματος πλοίων.

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως η χώρα έχει ξανανοίξει τα περισσότερα από τα σημεία διέλευσης των συνόρων της και ετοιμάζεται να ανοίξει εκ νέου και τα υπόλοιπα, στα σύνορα της με το Ιράν, μετά την αναστολή όλων των εμπορευματικών μεταφορών στα τέλη του περασμένου μήνα λόγω της εξάπλωσης κορωνοϊού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων