Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τούρκος φιλέλληνας επιχειρηματίας έκανε δωρεά στο ΕΣΥ- “Θέλω να βοηθήσω τη νέα μου πατρίδα”

Χορηγία τούρκου επιχειηματία που διαμένει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα είναι η δωρεά υγειονομικού υλικού 300.000 ευρώ από την Εκκλησία της Ελλάδος στη μάχη ενάντια του φονικού ιού.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα του “Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων” ο ίδιος επιχειρηματίας προχώρησε και στη χορηγία 20.000 μασκών και προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας. Όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα στη γειτονική χώρα “ο τούρκος επιχειρηματίας θα συνεχίσει τις χορηγίες προς την χώρα για να τη βοηθήσει στον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό”.

Στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται πως η Εκκλησία της Ελλάδος, σε υλοποίηση της από 1ης Απριλίου 2020 προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνυμου και αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παρέδωσε 60.000 νοσοκομειακές μάσκες, 38.750 ιατρικές μάσκες ΚΝ95, 16500 τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορωνοϊού και 30 αναπνευστήρες, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: “Το εν λόγω υγειονομικό υλικό παραδόθηκε την 8η Απριλίου στον χώρο υποδοχής υγειονομικού υλικού του Υπουργείου Υγείας, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργού Υγείας, όπως όρισε ο Υπουργός Βασίλειος Κικίλιας με τον υπ’ αριθμ. 2491/7-4-2020 έγγραφό του, του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτου Δρ. Νικόδημου Φαρμάκη, Γενικού Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΚΥΟ), ο οποίος, σύμφωνα με την σχετική εντολή της Ιεράς Συνόδου διακανόνισε τη χορηγία, καθώς και του εκπροσώπου της χορηγού εταιρείας “Milaya Capital LTD” κ. Yasam Ayavefe.

Ο κ. Yasam Ayavefe δήλωσε ότι προβαίνει σε αυτή την δωρεά ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέροντας τα εξής: “Μένω στην Ελλάδα με την οικογένειά μου τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας προστασία για το πρόσωπο μου και την οικογένεια μου. Εδώ αισθάνομαι ότι βρήκα το αληθινό μου σπίτι. Αυτός είναι ο τόπος που θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου.

Μπορώ με υπερηφάνεια να αποκαλέσω την Ελλάδα “πατρίδα μου”, γιατί είναι ο τόπος που πραγματικά ανήκω. Αυτή την πατρίδα που με βοήθησε, είναι χρέος μου να βοηθήσω και εγώ σε αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία. Σέβομαι την Εκκλησία της Ελλάδος, την προσφορά της στον Ελληνικό Λαό και γι’ αυτό ανταποκρίθηκα άμεσα στο κάλεσμά της”.

Ο π. Νικόδημος Φαρμάκης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη χορηγία συμφωνήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα που έλαβε εντολή από την Ιερά Σύνοδο και την Διοικούσα Επιτροπή της ΕΚΥΟ να υλοποιήσει σχέδιο ανεύρεσης πόρων για την υποστήριξη της Πολιτείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι η χορηγία προήλθε από μία εταιρεία, της οποίας το “τιμόνι” κρατά ένας γνήσιος φιλέλληνας”, είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χορηγίες, καθώς η Γενική Διεύθυνση της ΕΚΥΟ ενεργώντας κατ’ εντολή της Διοικούσας Επιτροπής, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα οι 1η Απριλίου 2020

Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη στήριξη της Πολιτείας στο έργο της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή σχέδιο εξεύρεσης πόρων, εξ ιδίων και μέσω χορηγιών είτε χρηματικών, είτε σε είδος”.

Οι εταιρίες του τούρκου επιχειρηματία έχουν έδρα το Λονδίνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων