Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Τραμπ: Η κρίση του κορονοϊού «χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ και την 11η Σεπτεμβρίου»

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον κορωνοϊό τη χειρότερη επίθεση που έχουν δεχθεί ποτέ οι ΗΠΑ και κατηγόρησε ξανά την Κίνα, λέγοντας ότι θα μπορούσε να είχε σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

«Αυτό είναι χειρότερο από το Περλ Χάρμπορ. Χειρότερο από την 11η Σεπτεμβρίου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε δηλώσεις του από το Οβάλ Γραφείο. Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 71.000. Στον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχαν χάσει τη ζωή τους 2.000 Αμερικανοί, ενώ στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου είχαν σκοτωθεί 2.977 άνθρωποι.

«Δεν έχει υπάρξει ξανά επίθεση σαν κι αυτή», είπε ο Τραμπ. «Και δεν έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην πηγή. Θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην Κίνα. Θα έπρεπε να είχε σταματήσει ακριβώς στην πηγή. Και αυτό δεν έγινε», συνέχισε.   Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη για την task force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, μέσα σε μία ημέρα. Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος- κατά το ταξίδι του στην Αριζόνα- είχε δηλώσει «θα έχουμε κάτι σε διαφορετική μορφή», ενώ λίγο νωρίτερα ο Μάικ Πενς είχε επιβεβαιώσει ότι γίνονται συζητήσεις για σταδιακή κατάργηση της ομάδας κρούσης.

Όμως, την Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι η task force θα συνεχίσει «επ’ αόριστον», αν και ίσως με διαφορετικά μέλη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, παραδέχθηκε ότι «πίστευα πως θα μπορούσαμε να την καταργήσουμε νωρίτερα». «Αλλά δεν είχα ιδέα πόσο δημοφιλής είναι η task force, μέχρι χθες που άρχισα να μιλάω για την κατάργησή της. Δέχομαι τηλεφωνήματα από πολύ σεβαστούς ανθρώπους που μου λένε “Νομίζω καλύτερα να την κραστήσεις. Κάνει τόσο καλή δουλειά”», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακόμη, δήλωσε ξανά ότι θέλει να ανοίξουν τα σχολεία, αν και οι πολιτείες έχουν κρίνει ότι δεν είναι ασφαλές να γίνει κάτι τέτοιο. «Θα ήθελα να δω τα σχολεία να ανοίγουν, όπου είναι δυνατό, που πιστεύω ότι αυτό ισχύει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας», είπε σχετικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων