Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν «καταυλισμός μεταναστών» σαν την Ευρώπη

Εν μέσω της οξύτατης κριτικής που δέχεται για την πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι στους μετανάστες, ο Ντόναλντ Τραμπ έστρεψε τα βέλη του στην Ευρώπη.

Και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία και την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ μίλησε για αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα.

«Ο λαός της Γερμανίας στρέφεται κατά των ηγετών του καθώς η μετανάστευση ταρακουνά τον ήδη ασταθή συνασπισμό του Βερολίνου. Η εγκληματικότητα στη Γερμανία αυξάνεται ραγδαία. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη που πήραν εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι άλλαξαν βίαια τον πολιτισμό τους», ήταν το tweet του Τραμπ.

Τις ίδιες θέσεις διατύπωσε λίγο αργότερα σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα γίνουν καταυλισμός μεταναστών ούτε κέντρο κράτησης προσφύγων. Δεν θα γίνουν. Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη, δείτε τι συμβαίνει σε άλλα μέρη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όχι όσο είναι δική μου ευθύνη», είπε.

Τα Ηνωμένα Έθνη άσκησαν κριτική στην στάση που τηρεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ως ζήτημα αρχής, ο γενικός γραμματέας πιστεύει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια, και σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο. Δεν πρέπει να προκαλείται τραύμα στα παιδιά με τον διαχωρισμό τους από τους γονείς. Η οικογενειακή ενότητα πρέπει να διατηρείται», είπε ο Στεφάν Ντουγιάριτς, εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες.

Το τελευταίο δίμηνο, εξαιτίας της πολιτικής Τραμπ περί μηδενικής ανοχής, περίπου 2.000 παιδιά έχουν χωριστεί από τους μετανάστες γονείς τους.

σχετικα αρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img