Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Τραμπ: Η οικονομία μας βρυχάται – Αυτό δείχνουν τα νέα στοιχεία για την απασχόληση

Σε μια ταραχώδη περίοδο για την διακυβέρνησή του, με την πανδημία και τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις να έχουν δημιουργήσει τριγμούς στο ρεπουμπλικανικό επιτελείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαιρέτισε τα νέα στοιχεία για την απασχόληση στην Αμερική, καθώς τον Ιούνιο δημιουργήθηκαν 4,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ για διάστημα ενός μήνα.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις αποδεικνύουν ότι η οικονομία μας βρυχάται (…) Αυτοί είναι ιστορικοί αριθμοί», δήλωσε ο Τραμπ ο οποίος έχει αναγάγει την οικονομία σε βασικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ έδωσε σύντομη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο με αφορμή τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την οικονομία.

«Θα έχουμε ένα θαυμάσιο τρίτο τρίμηνο. Το καλό είναι ότι τα στοιχεία θα ανακοινωθούν ακριβώς πριν από τις εκλογές, επομένως ο κόσμος θα μπορέσει να τα δει», πρόσθεσε.

Το ποσοστό ανεργίας έπεσε τον Ιούνιο στο 11,1%, από 13,35 τον Μάιο. Συνολικά τον Ιούνιο 17,8 εκατομμύρια άνθρωποι παρέμεναν άνεργοι, δηλαδή 12 εκατομμύρια περισσότεροι σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, προτού να ξεσπάσει η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων