Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Τραμπ: Η παραγωγή των F-35 δεν πρέπει να εξαρτάται από χώρες όπως η Τουρκία

Η Αμερική δεν πρέπει να εξαρτάται από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία για την παραγωγή των F-35 τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ και εξέφρασε την επιθυμία του να μεταφερθεί η αλυσίδα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών εξολοκλήρου στις ΗΠΑ.

Καθώς οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν περάσει αρκετές διακυμάνσεις στο διάστημα της θητείας του, με αποκορύφωμα την αποπομπή της γείτονος από το πρόγραμμα για τη βιομηχανική παραγωγή των F-35 λόγω της απόκτησης των S-400, ο Τραμπ χρησιμοποίησε την Τουρκία ως παράδειγμα για να στηρίξει το επιχείρημα ότι σε στρατηγικής σημασίας τομείς η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να στηρίζει την εφοδιαστική της αλυσίδα σε τρίτες χώρες.

«Τα φτιάχνουμε στην Τουρκία. Κατασκευάζονται και εδώ και εκεί. Επειδή ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι, δεν κατηγορώ μόνο αυτόν, πίστευαν ότι αυτό ήταν κάτι το υπέροχο. Το πρόβλημα είναι ότι εάν έχουμε πρόβλημα με τη χώρα, δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε το αεροσκάφος. Παίρνουμε εξαρτήματα από όλο τον κόσμο. Είναι τρελό. Πρέπει να τα φτιάχνουμε όλα στις ΗΠΑ», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο Fox Business.

«Τι συμβαίνει λοιπόν; Έχουμε καλή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Τι θα συμβεί αν δεν… με εμένα (έχει καλή σχέση). Τι θα συμβεί εάν δεν έχουμε; Πρόκειται να πουν ότι δεν θα σας δώσουμε αυτό, οπότε πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε», πρόσθεσε ο Τραμπ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων