Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Τραμπ: «Πολύ άδικη» η εμπορική πολιτική της ΕΕ απέναντι στις ΗΠΑ -Θα υπάρξουν αντίποινα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να έρθει σε αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την «πολύ άδικη», όπως τη χαρακτήρισε, εμπορική πολιτική της απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ απαιτεί αυστηρότερη εφαρμογή των εμπορικών κανονιστικών ρυθμίσεων και την περασμένη εβδομάδα επέβαλε δασμούς 30% στις εισαγωγές ηλιακών πάνελ, στο πλαίσιο των πρώτων μονομερών εμπορικών περιορισμών που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνησή του ως μέρος μιας ευρύτερης ατζέντας προστατευτισμού.

«Είχα πολλά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και μπορεί να μορφοποιηθούν σε κάτι πολύ μεγάλο από αυτή την άποψη, από μια εμπορική άποψη», δήλωσε ο Τραμπ σε μια συνέντευξη στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε τα προϊόντα μας μέσα. Είναι πολύ, πολύ ζόρικα. Κι όμως στέλνουν τα προϊόντα τους σε εμάς – καθόλου φόροι, πολύ λίγοι φόροι. Είναι πολύ άδικο.

«Δεν είναι οι μόνοι, εξάλλου. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές χώρες και τόπους που το κάνουν. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πολύ, πολύ άδικη με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και νομίζω πως αυτό θα καταλήξει να είναι πολύ εις βάρος τους».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων