Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Τραμπ: Θα ζητήσω μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Αύξηση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, θα ζητήσει από το Κογκρέσο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, θέλει να ολοκληρωθεί το έργο αυτό με γοργούς ρυθμούς.   Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στον Λευκό Οίκο με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές και γερουσιαστές, με τους οποίους συζήτησε το μεταναστευτικό, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι θα αναγάγουν την ασφάλεια των συνόρων σε κεντρικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας τους, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Το συμβιβαστικό νομοσχέδιο, που προωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, με το οποίο διατίθεται το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του τείχους, πρόκειται να τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το έργο αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τον Τραμπ και μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του.   Το νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της συντηρητικής και της μετριοπαθούς πτέρυγας του κόμματος, δεν είναι βεβαίο ότι θα λάβει αρκετές ψήφους ώστε να περάσει από τη Βουλή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων