Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Τρέξε Χίλαρυ, τρέξε…!

«Ο χρόνος έχει έρθει πια για να εκλεγεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, και το ιδανικό άτομο είναι η Χίλαρι Κλίντον». Το είπε ο Κρις Σπύρου, Πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, ανακοινώνοντας την ίδρυση επιτροπής για την προώθηση της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλιντον για την Προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016.

Το αίτημα για την πιστοποίηση της επιτροπής με την ονομασία «In 2016 Run Hillary Run» κατέθεσε στις 19 Φεβρουαρίου 2013 ο Κρις Σπύρου στο Υπουργείο Εσωτερικών της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, η οποία είναι και η πρώτη που διεξάγει τις Προεδρικές Προκριματικές Εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Κρις Σπύρου που εξελέγη Πρόεδρος των Εκλεκτόρων του Προέδρου Μπιλ Κλίντον το 1992, στις Προκριματικές Προεδρικές Εκλογές το 2008, ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον. Για το αν η κούρσα ξεκινάει πολύ νωρίς, ο Σπύρου είπε: «Στο χωριό μου στην Ελλάδα, όταν μεγάλωσα ήξερα πολύ καλά ποιός μαζεύει τα πιο πολλά κάστανα. Αυτός που πάει νωρίς στο δάσος, μαζεύει σάκους γεμάτους. Αυτός που πάει αργά, γεμίζει τις τσέπες του, και αυτός που πάει αργότερα, γεμίζει την χούφτα του. Εμείς πάμε πρώτοι πρώτοι.»

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Νιου Χάμσαϊρ, η Χίλαρι Κλίντον κατέγραψε δημοτικότητα 63%, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος έφτασε το 87% στην εν λόγω Πολιτεία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων