Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Τρέμουν τους «σκελετούς στην ντουλάπα» του Τ.Τ.

Άλλους δύο με τρεις μήνες θα «καρδιοχτυπά» από φόβο η ανεξάρτητη εποπτική αρχή των τραπεζών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όχι βεβαίως επειδή έχει αγωνία για την επιτυχή (ή ανεπιτυχή) έκβαση του εγχειρήματος της πώλησης του «Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», αλλά επειδή αυτό είναι ένα από τα πιστωτικά ιδρύματα το οποίο θα μπορούσε να προδώσει τις βασικές ελλείψεις που λέει η τρόικα σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπάρχει στην εποπτεία τραπεζών. Με την απορρόφησή του όμως από την Alpha Bank (εκτός απροόπτου) όλα αυτά θα εξαφανιστούν.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν ένα από τα πιστωτικά ιδρύματα που πάντα χαρακτηρίζονταν ως «λουκούμι». Το διεκδικούσαν σχεδόν όλες οι τράπεζες για να το εξαγοράσουν. Το πλεονέκτημα του ήταν μόνο ένα: Τα περίπου 12 δις. καταθέσεων, οι οποίες ανήκαν (και συνεχίζουν να ανήκουν) σε μικροκαταθέτες. Γι αυτό και δεν έφευγαν στο εξωτερικό ή σε άλλη τράπεζα. Το ποσό έμενε σταθερό μέσα στο ΤΤ, ότι και αν γινόταν στη χώρα ή στις άλλες τράπεζες.

Οι τρεις τελευταίες όμως διοικήσεις, το κατακρεούργησαν. Η κάθε μία για το δικό της…σκοπό και με τους δικούς της «συμμάχους». Υπάρχει σωρεία παραβάσεων, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Πάντως, το τελευταίο παράδειγμα είναι το πιο «αστείο». Η διοίκηση της τράπεζας διαπραγματευόταν να εξαγοράσει ένα πλοίο (!) και στη συνέχεια να το πάει για «σκραπ». Ουδέν σχόλιο…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων