Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Τρία παιδιά από την ΆΡΣΙΣ επανενώθηκαν με τη μητέρα τους (ΦΩΤΟ)

Τρεις ασυνόδευτους ανήλικους αποχαιρέτισε τη Δευτέρα η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ. Τα τρία αδέρφια από το Αφγανιστάν, με τη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης, ταξίδεψαν για τη Γερμανία για να ζήσουν με τη μητέρα τους. Για να έρθει σε πέρας αυτή η διαδικασία, συνεργάστηκαν τρεις Δομές της ΑΡΣΙΣ, ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ωραιοκάστρου, ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αλεξανδρούπολης και ο Ξενώνας «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ».

Όπως τονίζεται από τη ΜΚΟ, η διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης είναι η μόνη διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα σε διαμελισμένες οικογένειες προσφύγων και αιτούντων άσυλο να επανενωθούν νόμιμα και με ασφάλεια. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 30 οικογενειακές επανένωσεις από τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ωραιοκάστρου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ΑΡΣΙΣ: “Εχθές αποχαιρετίσαμε 3 ασυνόδευτους ανήλικους. Τρία αδέρφια από το Αφγανιστάν που με τη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης, ταξίδεψαν για την Γερμανία για να ζήσουν με την μητέρα τους. Τρείς Δομές της ΑΡΣΙΣ συνεργάστηκαν για να έλθει εις πέρας αυτή η διαδικασία, ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ωραιοκάστρου, ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αλεξανδρούπολης και ο Ξενώνας «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ». Η διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης είναι η μόνη διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα σε διαμελισμένες οικογένειες προσφύγων και αιτούντων άσυλο να επανενωθούν νόμιμα και με ασφάλεια. Για εμάς είναι μοναδική χαρά, όταν καταφέρνουμε να επανενώσουμε τους ανήλικους με τις οικογένειες τους”.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30 οικογενειακές επανένωσεις από τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ωραιοκάστρου.

arsis1

arsis2

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων