Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Τρία ψέματα που δεν πρέπει να πείτε στη συνέντευξη για δουλειά

Οι άνθρωποι που λένε αθώα ψεματάκια στα βιογραφικά τους ή κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεών τους για δουλειά, μπορεί, στην πορεία να πανικοβληθούν, αφού οι λάθος πληροφορίες που έχουν δώσει στον μελλοντικό εργοδότη τους, μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες «επιπλοκές» εφόσον φτάσει η ώρα της πρόσληψης.

Ακόμα, όμως, κι αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, από την στιγμή που πιάσουν δουλειά, μπορεί να αγχώνονται για το κατά πόσο είναι πιθανό να μαθευτεί η αλήθεια. Γι’ αυτό, είναι πάντα καλό να είστε ειλικρινής με τις απαντήσεις σας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Διαβάστε μερικά από τα ψέματα που καλό είναι αν αποφύγετε να πείτε, εφόσον ερωτηθείτε.

Περισσότερα χρήματα απ’ όσα βγάζετε
Σε γενικές γραμμές η αλήθεια είναι ότι, στην πρώτη επαφή με την κάθε εταιρεία αποφεύγονται οι οικονομικές συζητήσεις αλλά, σε περίπτωση που σας ρωτήσουν πόσα χρήματα βγάζατε στην τελευταία σας δουλειά, καλό είναι να μην φουσκώσετε τα νούμερα. Ο κάθε χώρος, ειδικά στην Ελλάδα, είναι μικρός, και αυτά τα πράγματα μαθαίνονται εύκολα και, ειδικά στην περίπτωση που παραφουσκώσετε τα ποσά, κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί αντιδεοντολογικό.

Τον βαθμό του πτυχίου σας
Αν νομίζετε ότι λέγοντας ψέματα για τον βαθμό του πτυχίου ή και γενικότερα για τις σπουδές σας θα εξασφαλίσετε την δουλειά που κυνηγάτε, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε. Κάποιες εταιρείες ζητάνε αντίγραφο των τίτλων σπουδών σας και μπορεί να έρθετε σε δύσκολη θέση, και να κάνετε κακή εντύπωση.

HTML tutorial

Ότι δεν απολυθήκατε από την τελευταία δουλειά σας
Με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας, δεν έχετε κανένα λόγο να νιώθετε άσχημα σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συνέβη. Καλό θα είναι, βέβαια, να μην μπείτε σε λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί συνέβη κάτι τέτοιο, αναπτύξτε, όμως, την σκέψη σας σε σχέση με το τι μάθατε από την εμπειρία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων