Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Τρίτη φορά η ίδια ετυμηγορία για τον «ηγέτη» των ισλαμιστών δολοφόνων της Αιγύπτου

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε και άλλα 14 πρόσωπα που κατηγορούνταν για τις βίαιες διαδηλώσεις που στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους τον Ιούλιο του 2013, μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.
Ο Μπαντίε έχει ήδη καταδικαστεί μία φορά σε θάνατο και άλλες δύο φορές σε ισόβια για άλλες κατηγορίες.

Στη δίκη που ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανακοίνωση της ποινής ήταν κατηγορούμενοι επίσης για “υποκίνηση βίας” και “οργάνωση συγκέντρωσης με στόχο της διατάραξη της δημόσιας τάξης” τα ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας Ισάμ αλ Εριάν και Μοχάμεντ αλ Μπελτάγκι.

Όλες οι κατηγορίες αφορούσαν τα αιματηρά επεισόδια στα οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι —μεταξύ των οποίων και ένα παιδί— και άλλοι 101 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στα δυτικά προάστια του Καΐρου, στις 15 Ιουλίου 2013.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι οργάνωναν τακτικά διαδηλώσεις ζητώντας την αποκατάσταση του ισλαμιστή προέδρου. Συχνά οι συγκεντρώσεις τους κατέληγαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και με αντίπαλους διαδηλωτές. Μετά την ανατροπή του Μόρσι συνελήφθησαν τουλάχιστον 15.000 μέλη και υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

σχετικα αρθρα

154 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img