Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Τρίτη η Χαλκιδική σε… facebook και youtube το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος

Λίγες βουτιές και μετά κατευθείαν το αγαπημένο σερφάρισμα στο διαδίκτυο, περιελάμβανε το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος για όσους επέλεξαν να ξεσκάσουν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

Βέβαια, μάλλον θα χρειάστηκε να φορτίσουν και τις μπαταρίες των κινητών τους, αφού σύμφωνα με στοιχεία χρήσης από το δίκτυο 4G της Wind στην περιφέρεια, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στη χρήση του διαδικτύου σε τρεις συγκεκριμένες περιοχές.

Μέσα σε αυτές και η Χαλκιδική, η οποία έφτασε πολύ κοντά στα 3 Τb και συμπληρώνει την τριάδα των περιοχών που παρατηρήθηκε η πιο έντονη χρήση δεδομένων μέσω του δικτύου 4G της Wind.

Πρωταθλήτριες στην χρήση δεδομένων αναδείχθηκαν οι Κυκλάδες, όπου κάτοικοι και επισκέπτες μέσα σε τρεις μέρες διακίνησαν περισσότερα από 3,5 Terrabyte (Tb).

Τα Δωδεκάνησα ήταν εξίσου δραστήρια καθώς το δίκτυο 4G της Wind εξυπηρέτησε πάνω από 3 Τb, με τη Ρόδο να είναι το νησί του Αιγαίου που έκοψε το νήμα στη χρήση του Mobile Internet, αφήνοντας πίσω της τη Μύκονο στην κίνηση δεδομένων.

Και στα δύο νησιά όμως, τη μερίδα του λέοντος στη χρήση data (30%) πήρε το YouTube, καθώς οι συνδρομητές Wind φαίνεται ότι ακόμη και στην παραλία έβλεπαν βίντεο στο κινητό τους. Σε απόσταση αναπνοής από το YouTube ήταν η χρήση του Facebook μέσω κινητού, επιβεβαιώνοντας ότι αυτά τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι οι «βασιλιάδες» των social media στην Ελλάδα. Πάντως η εξόρμηση στις παραλίες και στις ομορφιές των νησιών απαθανατίστηκε και στο Instagram που ήρθε στην 3η θέση, ενώ λιγότερη κίνηση είχαν το Snapchat και το Twitter.

σχετικα αρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img