Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Τρίτη 19 Μαΐου: Φωταγωγείται η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ) / VIDEO

Η 19η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ).

Σήμερα περίπου 10 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, μεταξύ των οποίων και Ελληνίδες και Έλληνες συμπολίτες μας.

Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας δραστηριοποιείται στην περιοχή της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» από το 2018, αποτελώντας μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑμεΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων & Παθήσεων, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νότιων Ιονίων Νησων, αλλά και της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» που ιδρύθηκε από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. το 2010.

Κύριος στόχος του σωματείου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις αυτές, καθώς και η υποστήριξη ασθενών ΙΦΝΕ, αλλά και των οικείων τους.

Συνεπεία των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Covid-19, δεν είναι εφικτό φέτος να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, χάρη στην υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (παραχωρησιούχου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», το μήνυμα των ασθενών ενεργών πολιτών της Ελλάδας θα διεθνοποιηθεί, μέσω της συμμετοχής της χώρας μας στην παγκόσμια κινητοποίηση για τη φωταγώγηση τοποσήμων και μνημείων.

Για την περίσταση, η Εθνική μας Γέφυρα θα φωταγωγηθεί κατ’ εξαίρεση το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου 2020 (21:00 – 23:00), ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ.

Με την αλληλεγγύη του κοινωνικού συνόλου, οι νοσούντες προχωρούν με αισιοδοξία, παρ’ όλα τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πάθησής τους και δυσχεραίνουν την κανονικότητα της ατομικής καθημερινότητας.

Το σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Η ιδιαιτερότητά μας, η δύναμή μας».

Στεκόμαστε πλάι στους πάσχοντες συμπολίτες μας στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την υγεία και τα δικαιώματά τους.

Φωταγωγώντας τη Γέφυρα φωταγωγούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ασθενείς με ΙΦΝΕ με την προσδοκία της συμπαράστασης μιας πολιτείας έμπρακτα ευαισθητοποιημένης.

Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα ευχαριστεί θερμά τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος » για την αποδοχή της πρότασης της φωταγώγησης της Γέφυρας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ.

ΓΕΦΥΡΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πέρα από κάθε άλλο τρόπο υποστήριξης που η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. διαχρονικά επιφυλάσσει στους 60 φορείς – μέλη της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ», η εταιρεία θέτει στη διάθεσή τους και εργαλεία επικοινωνίας για την ανάδειξη του έργου τους. Στο πλαίσιο αυτό παρέχεται σχεδιασμός ηλεκτρονικών banners για χρήση στο διαδίκτυο ή εντύπων και αφισών, αλλά και η παραγωγή video, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως οι αφιερωματικές παγκόσμιες ημέρες (π.χ. καρκίνου, αυτισμού κλπ) που περιλαμβάνουν φωταγώγηση μνημείων και τοποσήμων ενεργοποιείται συμβολικά ο διακοσμητικός γαλάζιος φωτισμός της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» με στόχο την ενίσχυση του ανθρωπιστικού μηνύματος που εκπέμπουν οι εν λόγω κοινωνικοί φορείς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων