Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Χτύπημα στο Γουίμπλεντον σχεδίαζε ο μακελάρης με φανέλα της Άρσεναλ;

Η εταιρεία αυτή security χορηγεί φύλακες ασφαλείας σε αγώνες της Premier League και στο μεγάλο τουρνουά τένις Γουίμπλεντον. Οι αστυνομικοί ερευνούν τα πιθανά κίνητρα του 27χρονου τρομοκράτη, με φόβο ότι οργάνωνε τεράστια τρομοκρατική επίθεση στο Γουίμπλεντον.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας μιλώντας πάνω στο ζήτημα, είπε: «Η εταιρεία security θα ερευνούσε, φυσικά, το παρελθόν του, αλλά δεν έχει πρόσβαση στη λίστα των ατόμων υπό παρακολούθηση της αστυνομίας, ούτε έχει γνώση τυχόν έρευνας της MI5. Λογικά δεν θα υπήρχε λόγος να μην πάρει τη δουλειά. Ο Μπατ θα μπορούσε όχι μόνον να προκαλέσει σοβαρή ζημιά, αλλά και να βοηθήσει άλλους τρομοκράτες να έχουν πρόσβαση σε τέτοιες διοργανώσεις».

Η πληροφορία για πιθανό χτύπημα στο Γουίμπλεντον ήρθε στο φως μετά τη δημοσιοποίηση, από την Scotland Yard, των ψεύτικων ζωνών ασφαλείας των τζιχαντιστών που χτύπησαν στη Γέφυρα του Λονδίνου. Επίσης, έγινε γνωστό ότι 30 πράκτορες της MI5 παρακολουθούσαν τον Μπατ, αλλά σταμάτησαν την έρευνα επειδή υποψιάζονταν πως ο Μπατ δεν οργάνωνε τρομοκρατικό χτύπημα.

 

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων