Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροπολογία για τη διευκόλυνση υλοποίησης προγράμματος από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Τροπολογία με στόχο τη «διευκόλυνση υλοποίησης από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3B του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδος-ΗΠΑ (LOA GR-P-GLI)» κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Με την τροπολογία προβλέπεται ότι τα εμπορεύματα που θα εισαχθούν κατά την υλοποίηση του προγράμματος, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων περί σύστασης εγγυήσεων κατά την υπαγωγή εμπορευμάτων σε ειδικό καθεστώς αποταμίευσης ή τελειοποίησης προς επανεξαγωγή, υπάγονται στα εν λόγω ειδικά καθεστώτα χωρίς τη σύσταση εγγυήσεων νέων ή συμπληρωματικών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για την απρόσκοπτη ανάθεση υποκατασκευαστικού έργου στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία η οποία έχει απόλυτη ανάγκη από την υλοποίηση προγραμμάτων που θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών της.

Αναφέρεται επίσης ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και πολύτιμη τεχνογνωσία, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία να εμπλακεί ανταγωνιστικά σε παρόμοιες αναβαθμίσεις αεροσκαφών σε διεθνές επίπεδο.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων