Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Τροχαίο δυστύχημα με φοιτητές Erasmus στην Ισπανία

Τροχαίο δυστύχημα με 13 νεκρούς σημειώθηκε με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν φοιτητές Erasmus το πρωί της Κυριακής στην Ισπανία. Το λεωφορείο ταξίδευε από τη Βαλένθια στη Βαρκελόνη, μεταφέροντας ισπανούς και ξένους φοιτητές.

Οι φοιτητές, ηλικίας μεταξύ 22-29 ετών, είναι 19 εθνικοτήτων, Γαλλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστίνη, Ιαπωνία, και Ουκρανία.

Το λεωφορείο που μετέφερε 56 επιβάτες προσέκρουσε και ανατράπηκε σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, κατά μήκος της ανατολικής ισπανικής ακτής, ενώ ταξίδευε από τη Βαλένθια προς τη Βαρκελόνη. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Φεστιβάλ Fallas που πραγματοποιείται στη Βαλένθια και είναι γνωστό για το θέαμα των πυροτεχνημάτων.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό σταθμό, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο δεν έχουν υποστεί τραύματα που να είναι απειλητικά για τη ζωή τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων