Μπορεί να μην τόσο γνωστό όσο η κανέλα και ο κουρκουμάς για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του αλλά το τζίντζερ είναι το ίδιο και ίσως περισσότερο αποτελεσματικό. Και σε τσάι είναι ό,τι καλύτερο για τις κρύες μέρες, που έρχονται.Καταπραΰνει τον πόνο και τη ναυτία, έχει προστατευτική καρδιαγγειακή δράση και επιπλέον δίνει δροσερή αναπνοή. Όλα τα έχει το τζίντζερ ή η πιπερόριζα, όπως το λέμε στα ελληνικά.Και μπορεί να το έχετε χρησιμοποιήσει σε πολλές συνταγές (για παράδειγμα, πάει πολύ στην καροτόσουπα, ενώ είναι ιδανικό σε γλυκόξινες συνταγές με κοτόπουλο), αλλά το τσάι του είναι πραγματική έκπληξη!Και τι δεν μπορεί να φτιάξει κανείς με τζίντζερ! Από τζίντζερ λάτε μέχρι τσάι τζίντζερ, όλα τους ροφήματα με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που αξίζει να δοκιμάσετε. Σας δίνουμε 5 απίστευτες συνταγές που θα σας γεμίσουν ευεξία και υγεία….
1. Τσάι τζίντζερ
Υλικά
1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 φλιτζάνι νερό
μέλι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βράζουμε το νερό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του 4-5 λεπτά.
Σουρώνουμε και προσθέτουμε όσο μέλι θέλουμε.
2. Ginger latte
Aκολουθούμε την ίδια συνταγή αλλά προσθέτουμε γάλα αμυγδάλου και κανέλα.
3. Τσάι τζίντζερ με λάιμ
Μια εξαιρετική παραλλαγή αφού το λάιμ φημίζεται για τις χωνευτικές ιδιότητές του. Επίσης είναι πλούσιο σε ποτάσιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες A B, C και D.
Υλικά
φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κουτ. γλυκού χυμό λάιμ
Διαδικασία
Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε το τζίντζερ και αφήνουμε για 5 λεπτά να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε το χυμό λάιμ.
4. Eλιξίριο τζίντζερ
Ένα δυναμωτικό τσάι που μπορείτε να φτιάξετε αναμειγνύοντας τσάι τζίντζερ με τσάι κουρκουμά και να προσθέσετε στη συνέχεια, γάλα αμυγδάλου και μέλι και ελάχιστο θαλασσινό αλάτι.
5. Tσάι τζίντζερ-κουρκουμά latte
Yλικά
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σκόνη
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
μέλι όσο θέλετε
μια πρέζα μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το γάλα (να μην πάρει βράση).
Προσθέτουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά και την κανέλα.
Αφήνουμε να πάρουν τα αρώματα και ρίχνουμε όσο μέλι θέλουμε.
Σερβίρουμε με λίγο μαύρο πιπέρι από πάνω.