Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα: «Δεν είπατε κουβέντα για τις εξελίξεις στην Eυρωζώνη»

Επιχείρηση αλλαγής της ατζέντας καταλόγισε στον Χρήστο Σταϊκούρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία που κατατέθηκαν και θα επανέλθει.  «Ήρθατε εδώ για να αλλάξετε την ατζέντα είναι προφανές. Ποια ήταν η ατζέντα;  Η συζήτηση στη Βουλή για την τηλεκατάρτιση που πήρατε πίσω και η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής  για την οποία δεν είπατε κουβέντα.  Υπέγραψε ο κ. Μητσοτάκης ένα κείμενο με άλλους οκτώ ηγέτες και  από τότε που το υπέγραψε δεν το έχει υποστηρίξει με αυταπάρνηση», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να διατυπώσει τις απόψεις του για την τοποθέτηση της Κριστίν Λαγκάρντ στη Σύνοδο Κορυφής και πρόσθεσε ότι ανησυχεί για την Ευρώπη και την ευρωζώνη. «Που είναι η παρέμβαση σας  στην ευρωπαϊκή συζήτηση; Συμφωνείτε ότι αυτό που βγήκε από την Κριστίν Λαγκάρντ «πολύ λίγο πολύ αργά» κινδυνεύει η Ευρώπη παίρνει αρκετά μέτρα;  Υπέγραψε ο κ. Μητσοτάκης πρόταση και τελείωσε; Που  είναι  η ηγετική παρουσία να πει ότι η Ελλάδα συντάσσεται με την Ισπανία και την Ιταλία; Δεν βλέπω αυτή την ευρωπαϊκή παρουσία και είναι κάτι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Το πρώτο πρόβλημα θα το έχει Ιταλία αλλά θα έχουμε κι εμείς σημαντικό πρόβλημα εάν δεν αλλάξει ρότα η ΕΕ. Αν δεν πάρουμε τώρα πρωτοβουλίες και αποφάσεις θα είναι πιο δύσκολο μετά από δύο χρόνια. Δύσκολο για την ευρωζώνη δύσκολο και για την Ελλάδα. Θα είναι πιο δύσκολο το χρέος γιατί θα έχει αυξηθεί και θα έχει χρεωθεί στα κράτη μέλη. Ανησυχώ και για την Ελλάδα και για την βιωσιμότητα της ευρωζώνη», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
Τσακαλώτος: Για τα voucher λέτε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με την υπόθεση του προγράμματος voucher, o τέως υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Στο θέμα της τηλεκατάρτισης η απάντηση είναι να διαμαρτυρηθείτε για το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είχαμε προγράμματα που ήταν κλειδωμένα από ευρωπαϊκούς πόρους γι’ αυτό το θέμα, είχαμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις κριτήρια και περιεχόμενο. Εσείς δεν ήσασταν αναγκασμένοι  ούτε είχατε αυτή τη δέσμευση. Ο κ. Βρούτσης ενέκρινε και έβαλε την υπογραφή του στο “Σκόιλ Ελικικού” σε όλα αυτά τα τραγελαφικά που είδαμε. Το επιτελικό κράτος κ.Γεραπετρίτη δεν μπορούσε να δει τι υπέγραψε ο κ. Βρούτσης.  Αποκαλύφθηκε ότι επιστρέφουμε στο γνωστό τρόπο που η Νέα Δημοκρατία μοιράζει  τα λεφτά.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων