Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Τσακρής: «Περιμένουμε έκρηξη της πανδημίας τον Ιανουάριο»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής σε δηλώσεις του τόνισε ότι έρχονται ξανά σκληρά lockdown προκειμένου να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο μήνα. Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο που σίγουρα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας, όμως τον Ιανουάριο περιμένουμε μεγαλύτερη έκρηξη του ιού, με αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος. Δεν αποκλείεται να είναι χειρότερο από ό,τι βιώσαμε τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και η Ευρώπη προετοιμάζεται ώστε να προλάβει τα χειρότερα. Έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον συγχρωτισμό τις ημέρες των εορτών. Έτσι, ενδέχεται παράταση του υπάρχοντος lockdown και τον Ιανουάριο ή ακόμα σκληρότερο, τύπου Μαρτίου», σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην Αττική και τις κόκκινες περιοχές της, είπε ότι οι γιατροί συστήνουν αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να προλάβουν «αυτό που συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα που είδαμε από νομό σε νομό να επεκτείνεται η επιδημία πολύ γρήγορα. Κι εκεί υπήρχαν κάποιες αποστάσεις, ενώ εδώ δεν υπάρχουν πραγματικά όρια από δήμο σε δήμο» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων