Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Τσαβούσογλου για Μπορέλ: Υπάρχουν τζαμιά στην Ισπανία που έγιναν εκκλησίες

Μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και τις δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ για την Αγιά Σοφιά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε “πυρά’ κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “απορρίπτουμε την καταδίκη”.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την Ισπανία όπου -όπως είπε – υπήρχαν τζαμιά έγιναν εκκλησίες.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να επανεξετάσει και να αλλάξει την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί. “Ένα σημαντικό θέμα ήταν αυτό της Αγιάς Σοφιάς. Το συμβούλιο καταδίκαστε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει ένα εμβληματικό μουσείο όπως η Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Αυτή η απόφαση θα τροφοδοτήσει αναπόφευκτα τη δυσπιστία, τον διχασμό ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες και θα υπονομεύσει τις προσπαάθειες μας για διάλογο και συνεργασία. Καλούμε τις τουρκικές αρχές άμεσα να επανεξετάσουν και να αλλάξουν την απόφαση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: milliyet

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων