Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Τσαβούσογλου: «Καλούμε ξανά την Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων»

Γέφυρες προς τη χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία έριξε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Σήμερα είναι 11 Ιανουαρίου. Ως Τουρκία κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση. Καλούμε την Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές. Εμείς είμαστε οικοδεσπότες και την οριστική ημερομηνία θα την καθορίσουν οι επιτροπές που θα συναντηθούν μαζί με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα θέματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και μετά απο τη συνάντηση αυτή στην πρόσκληση του Έντι Ραμα είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο Δένδια στα Τίρανα. Αυτή είναι μια πρόσκληση κι εύχομαι η Ελλάδα να μην την αρνηθεί», τόνισε σε δηλώσεις του.

Ο κ. Τσαβούσογλου συμπλήρωσε ότι «οι Έλληνες μας έλεγαν πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές όσο το Ορούτς Ρέις βρίσκεται στην περιοχή. Το πλοίο έφυγε απο εκεί και για περίπου 6 μήνες θα κάνει έρευνες σε άλλη περιοχή.Έτσι η Ελλάδα δεν έχει καμία δικαιολογία. Είναι φανερό το τι θα συζητήσουμε στις διερευνητικές επαφές η ατζέντα είναι γνωστή».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων