Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Τσεχία: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο στην Αλάσκα

Ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ και πλουσιότερος άνθρωπος στην Τσεχία σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα σε ηλικία 56 ετών.

Ο όμιλος επιχειρήσεων PPF, ανακοίνωσε πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή, οι συνθήκες της οποίας ερευνώνται.

«Ανακοινώνουμε με την πιο βαθιά θλίψη ότι, σε δυστύχημα ελικοπτέρου το Σάββατο 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκας, ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, ο Πετρ Κέλνερ, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του», ανέφερε ο PPF σε δήλωση που εξέδωσε.

Ο Πετρ Κέλνερ ήταν κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία στην τσεχική μετακομμουνιστική εποχή, με την περιουσία του να υπολογίζεται σε 17,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Στα χρόνια του 1990, ο Πετρ Κέλνερ είχε ιδρύσει τον PPF ως μια επενδυτική εταιρεία με συνεταίρους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της χώρας για την ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων κρατικής ιδιοκτησίας εταιρειών.

Ο PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων