Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Τσέφεριν: «Το 2022 προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τις βασικές μας αξίες»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, με ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ της Λίγκας, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώνεται, δείχνοντας παράλληλα και το δρόμο, που επιθυμεί να ακολουθήσει στο μέλλον η UEFA.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων της UEFA για το 2022, δείχνοντας ικανοποιημένος για την προσπάθεια της Ομοσπονδίας να προστατέψει τις βασικές αξίες του αθλητικού της μοντέλου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στάθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών, το οποίο ανέβασε τον πήχη στο ποδόσφαιρο γυναικών, τόνισε πως τα χρήματα που συσσωρεύονται στην UEFA θα επενδύονται εκ νέου στο ποδόσφαιρο, ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει και τα δικά του “καρφιά”, για την European Super League.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το 2022 ήταν άλλη μια χρονιά γεμάτη γεγονότα για την UEFA. Μαζί με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα, προσπαθήσαμε ακούραστα να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε τις βασικές αξίες του αθλητικού μοντέλου που βρίσκεται στην καρδιά του παιχνιδιού μας. Πρώτα απ’ όλα, αυτό περιλαμβάνει ανοιχτούς αγώνες που βασίζονται στην αθλητική αξία, οικονομική αλληλεγγύη μεταξύ της κορυφής και του κάτω μέρους της δομής της πυραμίδας του ποδοσφαίρου και την αναγνώριση του ευρύτερου ρόλου του παιχνιδιού στην κοινωνία».

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών ανέφερε:

«Κανένα ευρωπαϊκό τουρνουά δεν μετέφερε αυτές τις αξίες περισσότερο το 2022 από το UEFA Women’s EURO, ένα ζωντανό οικογενειακό φεστιβάλ που έσπασε άφθονα ρεκόρ. Το τουρνουά ανέβασε τον πήχη για το γυναικείο ποδόσφαιρο ως προς την ανταγωνιστικότητα, την προβολή και την αξία.

Σωρευτικά, περισσότεροι οπαδοί παρακολούθησαν αγώνες από ποτέ. Ένας στους έξι ταξίδεψε από το εξωτερικό. Απέδειξε επίσης την τεράστια ικανότητα του αθλήματός μας να καταλύει θετικές κοινωνικές αλλαγές: το 48% των κατόχων εισιτηρίων ήταν γυναίκες, με το 30% από αυτές να είναι κάτω των 30 ετών».

Για την επανεπένδυση των χρημάτων:

«Η επανεπένδυση των εσόδων που δημιουργούνται από τις κορυφαίες διοργανώσεις μας και πάλι στο παιχνίδι έχει θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη τόσο του γυναικείου όσο και του ανδρικού ποδοσφαίρου.

Στο συνέδριό μας το 2022 στη Βιέννη, ανακοινώσαμε την επέκταση του αναπτυξιακού προγράμματος HatTrick, το οποίο διοχετεύει τα έσοδα από τα EURO ανδρών σε έργα και στις 55 ενώσεις μέλη μας. Από το 2024 έως το 2028, η χρηματοδότηση του HatTrick θα αυξηθεί κατά 21%, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες που θα δουν το ποδόσφαιρο στην ήπειρό μας να αναπτύσσεται από δύναμη σε δύναμη».

Για το κοινωνικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας:

«Η κοινωνική καρδιά της UEFA χτυπάει με σταθερό ρυθμό φέτος. Χρησιμοποιώντας την εκπληκτική δημοτικότητα και επιρροή του ποδοσφαίρου, αυξήσαμε την ευαισθητοποίηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, συμβάλαμε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ηγηθήκαμε εκστρατείες κατά των διακρίσεων, εκτελέσαμε προγράμματα για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης και προωθήσαμε υγιεινούς τρόπους ζωής για νέους και ηλικιωμένους».

Για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της Ομοσπονδίας:

«Φυσικά, κανένα από αυτά τα επιτεύγματα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τις διοργανώσεις συλλόγων και εθνικών ομάδων που καθοδηγούν την αποστολή μας, παρέχοντας τη ζωτική σύνδεση μεταξύ του επαγγελματικού και του ποδοσφαίρου βάσης.

Μαζί, αποδεικνύουν τη σημασία των ανοιχτών αγώνων, όπου η πρόκριση βασίζεται στην αθλητική αξία και ο καθένας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή ικανότητας, μπορεί να ονειρεύεται να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο».

Στον επίλογο, ο Τσέφεριν εξέφρασε τις προσωπικές ευχαριστίες του σε εκείνους που στάθηκαν αλληλέγγυοι με την UEFA «για να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο. Η υποστήριξή σας θα μας εμπνεύσει το 2023, καθώς διπλασιάζουμε τις προσπάθειές μας για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον για το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη».//

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων