Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Τσικνοπέμπτη: 5 tips για να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες

Όλοι περιμένουμε την Τσικνοπέμπτη με ανυπομονησία, όχι γιατί τις άλλες μέρες δεν απολαμβάνουμε το φαγητό μας, αλλά επειδή τη συγκεκριμένη μέρα όχι μόνο τρώμε το αγαπημένο μας φαγητό -με εξαίρεση τους χορτοφάγους -αλλά κι επειδή απολαμβάνουμε και την παρέα αγαπημένων μας προσώπων.

Είναι πολύ εύκολο, ωστόσο, να πέσουμε με τα μούτρα στο φαγητό, κάτι που δεν θα μας κάνει να νιώσουμε και πολύ καλά με τον εαυτό μας το ίδιο κιόλας βράδυ.

Υπάρχουν μερικά tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να απολαύσουμε το φαΐ, γλιτώνοντας όμως τον οργανισμό μας από περιττό βάρος.

  1. Δεν παραλείπουμε τα υπόλοιπα γεύματα της μέρας. Προκειμένου να κάνουμε “χώρο” για το ψητό, δεν πρέπει να παραλείπουμε τα υπόλοιπα γεύματα, φοβούμενη μην πάρουμε περισσότερες θερμίδες. Κάτι τέτοιο μπορεί να μας οδηγήσει στην κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού το βράδυ, πράγμα που δεν θα κάνει καλό στον οργανισμό. Αντί αυτού μπορούμε να επιλέξουμε πιο ελαφρά γεύματα στη διάρκεια της μέρας.
  2. Δεν αφήνουμε στην άκρη τη σαλάτα. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στα γεύματα μας και μάλιστα μας βοηθούν να χορταίνουμε γρηγορότερα χωρίς να καταναλώνουμε πολλές λιπαρές τροφές.
  3. Περιοριζόμαστε στο πιάτο μας. Έτσι μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε, δίχως να ξεφύγουμε με το “τσιμπολόγημα¨.
  4. Δεν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Και την όρεξη μας ανοίγουν και επιπλέον θερμίδες μας δίνουν!
  5. Αποφεύγουμε τα γλυκά. Από τη στιγμή που έχουμε καταναλώσει τόσο φαγητό, και μάλιστα το βράδυ, καλό είναι να αποφύγουμε τα γλυκά για να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τον οργανισμό μας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων