Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Τσιόδρας: 15 νέα κρούσματα – 140 νεκροί – 38 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο και 15 νέα κρούσματα.
Ετσι, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας είναι 140 και 2.591 συνολικά τα κρούσματα. 38 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα, κομμάτι της καθημερινότητάς μας αναμένεται να γίνει η χρήση μάσκας, με αφορμή την σταδιακή άρση μέτρων. Ήδη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε εκτεταμένα, σε πολλές από τις ενημερώσεις του για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε στοιχεία που αφορούν στις προστατευτικές μάσκες, κάνοντας ανάλογα με την φάση της επιδημίας σύσταση για χρήση τους ή μη. Αναφερόμενος στα δεδομένα που δεν στήριζαν τη χρήση της πριν από ορισμένες εβδομάδες ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό για την εξέλιξη της επιδημίας lockdown. Μας είχε επιβληθεί απαγορευτικό. Η επιτροπή τότε δεν συνέστησε τη γενικευμένη χρήση μάσκας, συνεκτιμώντας τότε και τους κινδύνους από τη χρήση τους».

Νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που ληφθούν για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων καθώς και για την πρώτη κατοικία. Ο πρωθυπουργός, κατά την πρωτολογία του από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε εκτενώς στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και στις κινήσεις στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών που, όπως είπε, θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες. Ενα από πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τρίμηνη παράταση -μέχρι τις 31 Ιουλίου- του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η προθεσμία για το υφιστάμενο πλαίσιο εξέπνεε σήμερα και δεσμεύτηκε ότι «κανένας Ελληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων