Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Τσιόδρας: Κανένας νέος θάνατος – 10 νέα κρούσματα – 35 διασωληνωμένοι

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, κατά το οποίο δεν υπήρξε νέος θάνατος ασθενούς με covid-19 στην Ελλάδα.Τριάντα πέντε ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο κ.Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «ασθενή 0» της Γαλλίας, που είχε επιβεβαιωθεί θετικός στις 27 Δεκεμβριου, λέγοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις σε άλλες χώρες. Παράλληλα, ζήτησε να μην πιστεύουμε τα fake news και τις κάθε λογής αναρτήσεις στα social media.

Ομως, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι η αύξηση των εργαστηριακών ελέγχων θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες, κυρίως μεταξύ ασυμπτωματικών ασθενών.

Εκτενή αναφορά έκανε στην υγιεινή των χεριών, ως βασικό μέτρο πρόληψης, σημειώνοντας ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών. Το πλύσιμο των χεριών, είπε, είναι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρτα ασπίδα προστασίας. Το να πλένει κανείς τα χέρια του είναι σημαντικό να γίνεται με το σωστυό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή.

Ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 2.642, εκ των οποίων το 55,4% είναι άνδρες. Ογδόντα ένας ασθενείς έχουν βγει από τις εντατικές, ενώ μεταξύ των 35 διασωληνωμένων ασθενών βρίσκονται 8 γυναίκες. Το 97% των βαρέως πασχόντων είναι είτε ηλικιωμένοι, είτε έχουν υποκείμενα νοσήματα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων