Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Τσίπρας: Άνοιγμα στο ΚΚΕ «για τα μάτια του κόσμου»

Κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται ότι ζορίζεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κάνει και ένα νέο άνοιγμα προς το ΚΚΕ.

Το ίδιο έπραξε και το Σαββατοκύριακο κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του. Αφού ζήτησε εκλογές, απηύθυνε και μία ακόμη “γενναία” πρόσκληση συνεργασίας προς τον Περισσό, προκειμένου όπως είπε να συγκροτηθεί “η μεγάλη κυβέρνηση της Αριστεράς”.

Ο Τσίπρας δεν περίμενε καν την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ για να διαπιστώσει ποιος θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας του κόμματος. Λογικό. Αφού επί της ουσίας δεν τον νοιάζει το εάν το Κομμουνιστικό Κόμμα θα ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμά του, αλλά το πώς θα καταλαγιάσει τις έντονες φωνές που ακούγονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόλπο είναι πλέον γνωστό και το χρησιμοποιεί με τον ίδιο άχαρο τρόπο κάθε φορά που στριμώχνεται. Κάνει άνοιγμα προς το ΚΚΕ για να συγκινήσει τα “κομμουνιστογενή” στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως όλους όσοι πιστεύουν ότι η χώρα θα πρέπει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης και ενδεχομένως εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το ΚΚΕ τού έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα και οι “σκληροί” του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν πως για μία ακόμη φορά ο αρχηγός τους, χρησιμοποιεί ένα άλλο κόμμα για να “δέσει” το δικό του…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων