Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Ο Α. Τσίπρας στα εγκαίνια των Τεμπών: “Η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της”

Τα εγκαίνια της σήραγγας των Τεμπών πραγματοποιήθηκαν σήμερα , καθώς παραδίδονται στην κυκλοφορία και τα νέα τμήματα με τη σήραγγα στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί από αύριο. Για τα εγκαίνια των νέων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου παραβρέθηκαν εκεί ο Πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κ. Κρέτσου και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης.

Για την εκδήλωση, ο χώρος που βρίσκεται πριν από τη δεύτερη σήραγγα διαμορφώθηκε ειδικά, με καθίσματα και γιγαντοοθόνες, ενώ δεν έλειψε και η μουσική επένδυση από την ορχήστρα Κατερίνης.

“Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα έργο που σχεδιάστηκε από το ’60”, δήλωσε ο υπουργός.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη σημασία του αυτοκινητόδρομου που εγκαινιάστηκε και τόνισε ότι “τα έργα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό”, ενώ έκανε λόγο και για το δυστύχημα που είχαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, εις μνήμη των οποίων μία από τις σήραγγες πήρε το όνομα του χωριού τους.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, ο Α. Τσίπρας σημείωσε ότι πλέον είναι δυνατόν να ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης της παλιάς εθνικής. Όσον αφορά τα διόδια στον νέο αυτοκινητόδρομο, έκανε λόγο για νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων με αναλογική χρέωση, ενώ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες προβλέπεται ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Την  ομιλία του έκλεισε ο Πρωθυπουργός με μια αισιόδοξη σκέψη προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως “τα εγκαίνια των οδικών αξόνων ίσως είναι ο πιο ισχυρός συμβολισμός ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της”.

Αναμένεται την επόμενη βδομάδα να δοθεί σε κυκλοφορία η Ολυμπία Οδός και έπονται η Ιονία Οδός από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα και ο Ε65.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων