Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Τσίπρας για Ελληνικό: Η σύμβαση πρέπει να προχωρήσει

“Η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να προχωρήσει” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από βήματος Βουλής, στη συζήτηση για την Κύρωση της σύμβασης δίνοντας σινιάλο ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τη συμφωνία, όπως και τελικά έγινε, παρότι ο ίδιος μίλησε για “προβληματικές διατάξεις”.

Ακόμη πιο πολιτικά ενδιαφέρον ωστόσο από την θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω συμφωνία, είναι η αντεπίθεση στην οποία περνά ο κ. Τσίπρας, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως θιασώτης της επένδυσης εγκαλώντας την κυβέρνηση για …ανικανότητα να την προχωρήσει. Επ’ αυτού μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε εξόχως επιθετικά προς τη Ν.Δ ότι ” δεν είναι ικανοί να μεταφέρουν μια πέτρα από τη μια πλευρά στην άλλη” ενώ εμφανίζονταν ως άριστοι τεχνοκράτες.

Η παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή, ήταν εφ όλης και της επιδημιολογικής ύλης ενώ ειδική μνεία έκανε στην Τράπεζα Πειραιώς και την σύμβαση της Cisco.

Μεταξύ άλλων ο Α. Τσίπρας είπε για:

Ελληνικό
Ας θυμηθούμε πόσο “πολέμησε” ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση την επένδυση:
Το 2015 που αναλάβαμε την Κυβέρνηση βρήκαμε ένα οικόπεδο χωρίς τοπογραφικό, με 69 φορείς μέσα που έπρεπε να έχουν φύγει ήδη από το 2012 και βεβαίως δεν είχαν λυθεί βασικές εκκρεμότητες, όπως αρχαιολογικά, δασικά, κτηματολόγιο.

Με την τροποποιητική σύμβαση του 2016 εξασφαλίσαμε:
Αλλαγές στο σχεδιασμό περιβαλλοντικού – κοινωνικού περιεχομένου με αύξηση του πρασίνου, και άνοιγμα του προς τη θάλασσα δηλαδή προς τη Γλυφάδα, Άλιμο, Ελληνικό.
Τη σύνδεση με μέσα σταθερής τροχιάς με ποδηλατοδρόμους και με πεζόδρομους και τέλος, τη μείωση δόμησης.
Κέρδος 1,5 δις περισσότερες επενδύσεις, όχι στο τίμημα δεδομένου ότι θα πηγαίνει απευθείας στην αποπληρωμή του χρέους αλλά σε έργα υποδομής, τα οποία τα αναλαμβάνει ο επενδυτής.

Εσείς τι κάνατε; Όχι μόνο δε προχωρήσατε τα έργα, αφού επι 20 μήνες δεν κάνατε ούτε τις κατεδαφίσεις, αλλά φέρνετε και προς ψήφιση προβληματικές διατάξεις

*Αλλάζετε την Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών που λέει κυριότητα επενδυτή 30% στην Α περιοχή (πρώην αεροδρόμιο ελληνικού) και 30% στην Β περιοχή (παράκτιο μέτωπο); Τώρα αυτό γίνεται 30% επί της συνολικής έκτασης.

* Δίνετε τη δυνατότητα και μετά την ολοκλήρωση των έργων, να φτιάξουν μια περίκλειστη πόλη, όπως άλλωστε ζητούσε η εταιρία και είχαμε αρνηθεί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί.

Η επένδυση, λοιπόν πρέπει να προχωρήσει.
Και είμαι βέβαιος πια ότι εσείς δεν είστε ικανοί, όχι μόνο να διασφαλίσετε το δημόσιο συμφέρον στα πλαίσια της επένδυσης αλλά ούτε καν να διασφαλίσετε την ομαλή της πορεία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων