Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Τσίπρας για προαπαιτούμενα: «Να τελειώνουμε, έχουμε και Μουντιάλ»

Σε πηγαδάκι στη Βουλή ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 14 Ιουνίου, ώστε να… προλάβουμε το Μουντιάλ.

Επομένως, η ψήφιση των μέτρων θα γίνει πριν από τις 14 Ιουνίου, ημέρα που ξεκινά το Μουντιάλ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη… Βουλή.

Η είδηση βγήκε σε πηγαδάκι όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το γραφείο υψηλόβαθμου στελέχους της Βουλής, προκειμένου να του ευχηθεί. Η παρουσία του συνέπεσε με την επίσκεψη κοινοβουλευτικών συντακτών με αποτέλεσμα στο πηγαδάκι στο πρωθυπουργός να αποκαλύπτει ότι πρέπει μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ να έχουμε τελειώσει. Όταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες τον ρώτησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφιστούν τα μέτρα και αν θα πάνε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Φέτος θα έχουμε θερινά». Τότε ένας από τους συντάκτες υπενθύμισε πως φέτος υπάρχει και το Μουντιάλ.

«Σωστό» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε γελώντας: «Αρχίζει και νωρίς φέτος. Έχει τρία παιχνίδια την ημέρα. Πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι τότε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε νέο μήνυμα “συναγερμού” λέγοντας ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα άμεσα, με το οικονομικό επιτελείο να δίνει αγώνα δρόμου είκοσι ημερών να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα. Ο πρωθυπουργός στο τέλος του υπουργικού φέρεται να επανέλαβε να κλείσουν τις εκκρεμότητες ενόψει του κρίσιμου Eurogroup στις 21 Ιουνίου. Πηγές αναφέρουν ότι το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση γύρω 7 με 9 Ιουνίου, ενώ θα συνεδριάσει το Washington Group πριν τις 24 Μαΐου.

Πηγή:iefimerida.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img