Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Tσίπρας: H ζωή του Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή – Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση

Έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μέσα από ανάρτησή του στα social media. Ο ίδιος τονίζει παράλληλα πως η δημοκρατία δεν πρέπει να εκδικείται. «Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του.


Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου επικράτησε ένταση επικράτησε έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη Λαμία, όταν είκοσι περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν πραγματοποιώντας διαμαρτυρία για τον απεργό πείνας. Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας. Αμέσως στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες σταμάτησαν τους αντιεξουσιαστές πριν φτάσουν στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Λαμίας, σύμφωνα με το lamiareport.gr. Στο σημείο σημειώθηκε ένταση με τους αντιεξουσιαστές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα και τους αστυνομικούς να προσαγάγουν αρκετούς από αυτούς.

Επιδεινώθηκε η υγεία του – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σημειώνεται ότι σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρονται τα εξής:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 11η ημέρα στην ΜΕΘ, έπειτα από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση στην υγεία του σήμερα 27-02- 2021.

Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών. Το Ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας του ασθενούς με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων