Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα να βάλουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη»

Την απόφαση των ΗΠΑ να στηρίξουν την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια για την Covid-19, σχολίασε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μήνυμά του στα social media επισημαίνει ότι όταν ο ίδιος είχε ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας, είχε δεχτεί τον χλευασμό του πρωθυπουργού:

“Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.

Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.

Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη”, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων