Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Τσίπρας στη Βουλή: Με εξέπληξε δυσάρεστα η πρόταση των θεσμών

 

Με αρνητικά χρώματα περιέγραψε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας την πρόταση που κατέθεσε εκ μέρους των θεσμών ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιουνκερ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθουποργός, στην πρωτολογία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς οι προτάσεις των θεσμών είναι μη ρεαλιστικές. Αποτελούν οπισθοχώρηση για το κοινό έδαφος που οικοδομήθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις. Η λιτότητα επιστέφει από το παράθυρο με εξοντωτικά μέτρα για τους χαμηλόμισθους. Σύντομα θα αποσυρθεί από τους ίδιους τους εμπνευστές του.»

Ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να «πετάξει το μπαλάκι» στην αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αναφέροντας: «Όλο το προηγούμενο διάστημα ασκήσατε δριμεία κριτική γιατί δεν υπογράφουμε την συμφωνία. Τώρα που γνωρίζετε με ακρίβεια τι μας καλούν να υπογράψουμε, σας καλούμε με ακρίβεια να μας πείτε εαν σκοπεύετε να υπογράψετε.»

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε και η απάντηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά: «Δεν κάνατε καμία διαπραγμάτευση. Η τρόικα σας προτείνει μέτρα 3 φορές χειρότερα από το e-mail Χαρδούβελη, την ίδια ώρα που το παραδέχονται και οι ίδιοι οι βουλευτές σας. Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα μπορούσα να σας κάνω είναι να συνεχίσετε να διαπραγματεύεστε με βάση το mail Χαρδούβελη.»

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων