Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Τσίπρας: Η πρόθεση της αντιπολίτευσης για στήριξη δεν σημαίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το θέμα της τηλεκπαίδευσης μέσω voucher εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε, εκ νέου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. «Δεν θα αφήσουμε την υπόθεση αυτή να περάσει έτσι. Κάποια στιγμή θα δώσει απαντήσεις ο κύριος Μητσοτάκης. Ο κύριος Βρούτσης δεν έχει το θάρρος να απαντήσει στο ερώτημα που του θέτω αν ήταν δική του η έμπνευση και ο σχεδιασμός ή από κοινού με το Μέγαρο Μαξίμου. Αν δεν απαντήσει σημαίνει ότι μαζί τα έφτιαξαν και τότε θα πρέπει να δώσει την απάντηση ο κ. Μητσοτάκης. Η απάντηση για να είναι πειστική μπορεί να δοθεί μόνο με την αποπομπή του κ. Βρούτση. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί απόδειξη συνενοχής της κυβέρνησης».

powered by Rubicon Project
Τσίπρας: Πήρατε πίσω το πρόγραμμα όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πάρει πίσω την υπόθεση της τηλεκπαίδευσης όταν αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκονται πρόσωπα που βρίσκονται κοντά σε υπουργούς και στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το αυτί του κ. Μητσοτάκη ίδρωσε και αναγκάστηκε να πάρει πίσω αυτή την ιστορία μόλις είδε το φως της δημοσιότητας ότι σύμβουλοι  υπουργών και φίλοι της κυβέρνησης σχετίζονται με αυτά τα λίγα Κέντρα Κατάρτισης που από ότι φαίνεται θα έπαιρναν την μερίδα του λέοντος αυτής της χρηματοδότησης. Η μερίδα του λέοντος θα πήγαινε σε 5-6 Κέντρα Κατάρτισης των οποίων οι πλατφόρμες εγκρίθηκαν. Πόσα θα εισέπρατταν αυτά τα προνομιούχα Κέντρα Κατάρτισης που θα νοίκιαζαν τις πλατφόρμες τους είναι ένα ερώτημα. Κάποιοι κάνουν λόγο για 35 εκατομμύρια. Σαφής απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δώσετε. Η πρόσκληση βγαίνει και μένει ανοιχτή μόνο για τρεις μέρες και ως εκ του θαύματος αυτά τα Κέντρα σε τρεις μέρες κατάφεραν να παρουσιάσουν  εκπαιδευτικό υλικό χιλιάδων σελίδων.  Πώς αυτά τα Κέντρα κατάφεραν μέσα σε τρεις μέρες να ετοιμάσουν προγράμματα χιλιάδων σελίδων; Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι αυτό έγινε χωρίς προσυνεννόηση».
Τσίπρας: Εξευτελίσατε τους νέους επιστήμονες
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε, επίσης, ότι αυτή ιστορία οδήγησε στον εξευτελισμό των επιστημόνων. «Οι δικηγόροι μέσα από αυτά τα προγράμματα καλούνταν να μάθουν πώς να αρχειοθετούν τους φακέλους τους και οι μηχανικοί πως θα ανοιγοκλείνουν τους υπολογιστές τους. Αυτοεξευτελισμός για τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην ανάγκη και έκαναν αιτήσεις. Δεν ντρέπεστε γι’ αυτή την ιστορία; Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να πείτε μια συγνώμη σ’ αυτούς τους ανθρώπους για να κονομήσουν οι κολλητοί σας; Πιστεύετε ότι έχετε την δυνατότητα να εξευτελίζετε τον επιστημονικό κόσμο της χώρας; Προσβάλλετε βάναυσα τους επιστήμονες με την τηλεκατάρτιση-φιάσκο την οποία υπό το βάρος της γενικευμένης κατακραυγής και της δυνατότητας που υπάρχει πια ανεξάρτητα από τον έλεγχο της ενημέρωσης από τα μεγάλα συγκροτήματα τα γεγονότα να μεταδίδονται με μεγάλη ταχύτητα χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναγκαστήκατε να αποσύρεται άρον άρον και κακήν κακώς αυτή την πρωτοβουλία, δεν σας έφτασε ούτε η ασπίδα ούτε το λιβανιστήρι κάποιων ενημερωτικών εκπομπών», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Βάζουμε πλάτη, αλλά δεν είναι αδυναμία
«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τη πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να βάλουμε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ως αδυναμία ή – ακόμη χειρότερα – ως λευκή επιταγή, να νομοθετείτε, να αποφασίζετε και να μη δίνετε λογαριασμό σε κανένα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της «τηλεκατάρτισης-φιάσκο», ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάνει λάθος η κυβέρνηση αν νομίζει ότι «η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία κριτικής προς την κυβέρνηση από τα μεγάλα ενημερωτικά συγκροτήματα, θα αποτελέσει επαρκή ασπίδα προστασίας». Είπε ότι αυτή και η «απόλυτη αποσιώπηση κάθε κριτικής και αντιπολιτευτικής φωνής των τελευταίων μηνών, δεν ήταν αρκετή για να κρύψει, να συγκαλύψει, ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα, αλλά και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια: των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει την περίοδο της πανδημίας σημειώνοντας ότι η χώρα κινδυνεύει τον Σεπτέμβριο να μείνει «ταπί και ψύχραιμη», δηλαδή και χρεωμένη και χωρίς μαξιλάρι ασφαλείας και αντιμέτωπη με ύφεση. Μάλιστα, τόνισε ότι οποιαδήποτε ύφεση άνω του 4% που είναι η πρόβλεψη του κ. Στουρνάρα θα είναι έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποτέλεσμα της αδράνειας και της έλλειψης πρωτοβουλιών τόσο εντός της χώρας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων