Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Τσίπρας σε Ράμα: η πορεία για την ΕΕ περνά από τη Χειμάρρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, μετά από αίτημα του τελευταίου. Στο τηλεφώνημα τονίστηκε η σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων προς όφελος τόσο του ελληνικού όσο και του αλβανικού λαού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνιστά κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων