Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Τσίπρας: Σκάνδαλο με τα προγράμματα «τηλεκατάρτισης»

Επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το επίδομα των 600 ευρώ για τους νέους επιστήμονες.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι πρόκειται για σκάνδαλο που μόνο «ο κ. Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν» και υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξηγήσεις από τη βουλή στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

« Σκάνδαλο όμως όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν », τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι φράσεις όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» εντοπίστηκαν, χθες, σε σελίδες ΚΕΚ που έχουν αναλάβει την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων η οποία επιδοτείται με τα 600 ευρώ από την κυβέρνηση. Είναι φράσεις σόλοικες, που δεν βγάζουν νόημα και προφανώς προέρχονται από αυτόματη μετάφραση επιστημονικών εξειδικευμένων όρων μέσω Google.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια. Σκάνδαλο όμως όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν.

Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»… Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις.

Καλή Ανάσταση!»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων