Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου οι πολίτες επιστρέφουν τον λογαριασμό, στις 22 προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

«Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη τον λογαριασμό που δεν βγαίνει», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διενέργεια εκλογών στις 21 Μαΐου.

«Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του μετά την περιοδεία του στην αγορά της Λειβαδιάς.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να ανεβαίνει τον Γολγοθά της ακρίβειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά μπροστά στην αισχροκέρδεια, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός».

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει να είναι στον κόσμο της. Ο υπουργός Ανάπτυξης μας λέει ότι ήδη οι τιμές έχουν πέσει, ο άλλος όμως των Οικονομικών μας λέει ότι παρά το 16% του πληθωρισμού στα τρόφιμα, οι τιμές θα ανέβουν και άλλο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ωστόσο ότι «αυτή η περιπέτεια έρχεται η στιγμή που θα τελειώσει».

«Έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής και η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων