Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Στο Eurogroup δόθηκε σαφές σήμα εμπιστοσύνης

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να τον ενημερώσει για την συμφωνία που προέκυψε στο χθεσινό Εurogroup.

«Δόθηκε ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές», δήλωσε ο πρωθυπουργός  τονίζοντας πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Συνεχίζοντας είπε πως: «Αυτό που αφορά τον ελληνικό λαό που έχει υποστεί με ιώβεια υπομονή την κρίση, είναι το σαφές τέλος των προγραμμάτων σε ένα χρόνο από σήμερα. Τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε».

Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα και «στην εικόνα που διαμορφώνεται. Η Ελλάδα, όχι μόνο από την χθεσινή εξέλιξη, αλλά από την πορεία του τελευταίου διαστήματος, βρίσκεται με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές περιβάλλον. Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και πλέον όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοι στηρίζουν τις προσπάθειές μας και έχουμε να διεκδικήσουμε κρίσιμα αιτήματα πολλών δεκαετιών, όπως στην Γενεύη σε δέκα μέρες».

Από την πλευρά του ο κύριος Παυλόπουλος επισήμανε πως «την χθεσινή απόφαση πρέπει να την εκλάβουμε ως αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας εξόδου από την κρίση με τις μεγάλες και άδικες θυσίες. Θέλω να σας τονίσω ότι είμαι εδώ, παρών, να στηρίξω αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος, στο πλαίσιο του θεματικού μου ρόλου. Χθες αποδείχθηκε, με αφορμή την Ελλάδα, η αρχή της αλληλεγγύης με όλα τα προβλήματα λειτουργεί στην Ευρώπη».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων