Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Τσίπρας: Θα καταργήσουμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του με μαθητές υποψήφιους της Αρχιτεκτονικής, δεσμεύτηκε για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σε περίπτωση επανεκλογής του. Μάλιστα, σημειώνοντας πως το μέτρο θα ισχύσει και αναδρομικά, αφού όσοι μαθητές κόπηκαν, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς.

Αν και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει τώρα στην κατάργηση της ΕΒΕ, σημείωσε ότι «ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης μαζί και με τα άλλα κόμματα μπορούμε να αναδείξουμε την αδικία». Δεσμεύτηκε ωστόσο για το μέλλον, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί εκ νέου να κυβερνήσει.

«Όχι δηλαδή μόνο για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ’ υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ, διότι η δική μας λογική δεν είναι να κόβουμε φοιτητές από την γνώση και τις σπουδές. Η δική μας λογική είναι να ενισχύσουμε τα ΑΕΙ της χώρας κι όλες τις σχολές με καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή. Να έχουν περισσότερους φοιτητές και υψηλού επιπέδου μόρφωση», τόνισε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων