Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Τσιρώνης εναντίον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Θέλουν να διαστρέψουν τα γεγονότα

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη, σε πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Κατά τη συζήτηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός με τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού είπε: «Ο κ. Βαρουφάκης μάς είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει το IOU αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή. Μού χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι (?)» σημείωσε ο κ. Τσιρώνης.

Αυτά τα νομίσματα, πρόσθεσε ο υπουργός, δεν διανέμονται από τράπεζες, είναι πρωτοβουλίες πολιτών κινηματικό χρήμα, LEDS (Local Exchange Trading Systems). Αυτά τα χρήματα στην Ευρώπη δεν τα κυκλοφορεί το δημόσιο, είναι άλλο πράγμα είπε.

Η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ο τότε, αλλά και τώρα υπουργός Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο IOU και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων