Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Twitter: Παίρνει πίσω τις αλλαγές για το μπλοκάρισμα χρηστών

Tο Twitter αποφάσισε να κάνει πίσω στο θέμα των αλλαγών που είχε κάνει στο σύστημα μπλοκαρίσματος άλλων χρηστών, μετά από θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, οι χρήστες που κάποιος είχε μπλοκάρει είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν tweets του και να προβαίνουν σε ένα είδος αλληλεπίδρασης μαζί του. Πολλοί όμως χρήστες της υπηρεσίας αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα το Twitter να επιστρέψει στους παλαιούς κανόνες, βάσει των οποίων ο μπλοκαρισμένος χρήστης δεν μπορεί να ακολουθήσει το λογαριασμό που τον έχει μπλοκάρει.

«Κάναμε μια αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα block του Twitter. Αποφασίσαμε να ανασύρουμε τις αλλαγές μετά από σχόλια πολλών χρηστών. Δεν θέλαμε ποτέ να παρουσιάσουμε χαρακτηριστικά που θα είχαν ως αποτέλεσμα την υπονόμευση της ασφάλειας των χρηστών μας», δήλωσε ο Μάικλ Σίπεϊ, αντιπρόεδρος προϊόντων της εταιρείας, προσθέτοντας ότι τα μπλοκαρίσματα που είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν είναι ξανά σε ισχύ.

Μετά την ανάκληση της αλλαγής, οι μπλοκαρισμένοι χρήστες θα είναι πάλι σε θέση να γνωρίζουν πότε έχουν μπλοκαριστεί, επεσήμανε. «Θεωρούμε ότι αυτό είναι απαραίτητο, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό των αντιποίνων σε βάρος των χρηστών που τους μπλόκαραν. Κάποιοι χρήστες ανησυχούν για αυτά τα αντίποινα όσο ανησυχούν για την παρενόχληση πριν το μπλοκάρισμα», συμπλήρωσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων