Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Τυφώνας Μάθιου : Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Αϊτή

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters 339 νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο Τυφώνας Μάθιου στην Αϊτή, σαρωτικός με αμέτρητους αστέγους και τεράστιες καταστροφές.

Οι τοπικές αρχές έχουν αρχίσει  να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, αντικειμένων που είχαν παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους ή παρασύρθηκαν οι ίδιοι από τα ορμητικά νερά ποταμών που υπερχείλισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που συνοδεύουν τον Μάθιου.

Η βιβλική καταστροφή που συντελέστηκε στη χώρα οδήγησε και στην αναβολή των προεδρικών εκλογών που επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή.

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται επίσης και  στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι, τις Μπαχάμες, αλλά και την Κούβα, από όπου πέρασε νωρίτερα ο τυφώνας Μάθιου.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μετά το πέρασμα του τυφώνα πολλές περιοχές θα είναι αδύνατον να κατοικηθούν για αρκετές εβδομάδες.

Στις ΗΠΑ η Πολιτεία της Φλόριντα, που αναμένεται να πληγεί ίσως και δεύτερη φορά, από τον τυφώνα Μάθιου, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ομάδες διάσωσης έτοιμες να δράσουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων