Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Τζανακόπουλος: Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;

«Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;», αναρωτήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν κλήθηκε να απαντήσει εάν εκείνος θα συνομιλούσε με κάποιον υπόδικο, όπως έκανε ο Πάνος Καμμένος στην υπόθεση του επιχειρηματία Γιαννουσάκη.

«Θεσμικά δεν είναι ούτε σωστό, ούτε λάθος, θεσμικά δεν απαγορεύεται», είπε ο κύριος Τζανακόπουλος και υποστήριξε πως στην υπόθεση Καμμένου που συζητείται το απόγευμα στην Βουλή, «δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης».

Το μείζον είναι ότι έχουμε μια υπόθεση δύο τόνων ηρωίνης που πρέπει να διαλευκανθεί, τόνισε και πρόσθεσε: Ένας πολίτης ζήτησε να μιλήσει με τον υπουργό, δεν θέλω να σχολιάσω το τι είπε, το μείζον είναι η υπόθεση για την οποία συζητάμε, τεράστια υπόθεση ναρκωτικών, αυτό είναι το θέμα.

Η κυβέρνηση και ο κύριος Καμμένος είπε ότι έκανε αυτό που θεωρούσε θεσμικά ορθό, εξήγησε ο κύριος Τζανακόπουλος και επισήμανε πως η κυβέρνηση και ο υπουργός δεν παρενέβησαν στο έργο της δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση αυτή.

«Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι το γεγονός ότι η ΝΔ υπερασπίζεται συγκεκριμένο επιχειρηματία που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, φέρεται να εμπλέκεται σε μια σειρά από υποθέσεις και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί τεράστιο θεσμικό, πολιτικό, στρατηγικό λάθος της ΝΔ», είπε και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί δεν της βγήκε το καταστροφολογικό σενάριο της αποτυχίας της αξιολόγησης και προσπαθεί να απλώσει ένα πέπλο σήψης πάνω από την ελληνική κοινωνία και τον δημόσιο διάλογο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων