Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Τζανακόπουλος: Κάναμε το πρώτο βήμα ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας

«Έχουμε κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση μιας στρατηγικής, η οποία τον Αύγουστο του 2018 θα μας οδηγήσει στην οριστική ανάκτηση της πρόσβασής μας στις αγορές χρήματος. Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να το αμφισβητήσει καθώς ο παγκόσμιος Τύπος, πολιτικοί ηγέτες και θεσμικοί αναλυτές, έχουν χαιρετίσει αυτή την έξοδο ως ένα πολύ σημαντικό βήμα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα τριμηνιαία έκθεσή Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μια σειρά από κοινοτοπίες που δεν προσφέρουν κάτι. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση ενός προγράμματος προσαρμογής το οποίο εξ ορισμού ενέχει λιτότητα. Όμως κάνουμε ένα πρώτο βήμα ώστε να ανακτήσουμε την οικονομική μας κυριαρχία και να έχουμε τη δυνατότητα από τον Αύγουστο του 2018 και μετά να υλοποιούμε ένα πρόγραμμα κοινωνικής υποστήριξης όπως κάνουμε έως σήμερα».

«Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε, χωρίς τη διάθεση να θριαμβολογήσουμε, ως θετική εξέλιξη την έξοδο στις αγορές και από εκεί και πέρα έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας ακόμη ένα χρόνο και την τρίτη αξιολόγηση που πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και να μην έχουμε περαιτέρω αναταράξεις στην ελληνική οικονομία. Αυτά είναι στοιχειώδη και απολύτως αποδεκτά από όλες τις πλευρές».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη 15η Ιουνίου η Ν.Δ. και μεγάλη μερίδα του αντιπολιτευόμενου Τύπου, προσπαθούν να βρουν διάφορα ζητήματα πάνω στα οποία επιχειρούν να στήσουν μια αντιπολιτευτική ατζέντα που στοχεύει στη δημιουργία της εντύπωσης ότι γενικώς τα πράγματα είναι αποσταθεροποιημένα, υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ασφάλεια στους πολίτες. Δε νομίζω όμως ότι η Ν.Δ. μπορεί να τα καταφέρει. Η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει σχέση με αυτό και η πλειονότητα της κοινωνίας το καταλαβαίνει», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στο περιστατικό είπε πως, «έγινε μια ακτιβιστική ενέργεια, η Αστυνομία έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει, και δεν υπάρχει νόημα στο να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο ζήτημα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων