Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Τζανακόπουλος: Προανακριτική για όλους στην υπόθεση Novartis

Η κυβέρνηση αποφάσισε τουλάχιστον την έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης του φακέλου για την υπόθεση Novartis που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή. «Η βούληση του πρωθυπουργού είναι να προτείνει συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για όλα τα πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως επισήμανε, «εφόσον συγκροτηθεί θα αποφασίσει για όλα τα νομικά ζητήματα. Σκοπός η συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας. Ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος. Δεν θα επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών αλλά δεν θα δείξουμε επιείκεια σε όποιον καταχράστηκε δημόσιο χρήμα». Και όπως πρόσθεσε: «Περιμένουμε από τα κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα. Ο σεβασμός στις αρχές του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι αλά καρτ. Πρώτος από όλους πρέπει να το σεβαστεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η απάντηση αυτή αφορά προφανώς σε μια σειρά νομικά ζητήματα με κορυφαίο αυτό του ενδεχομένου παραγραφής των αδικημάτων, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων