Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Τζεφ Μπέζος: Tο ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας είναι γεγονός – Πώς μοιράστηκε η περιουσία

Το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με την σύζυγό του Μακένζι Μπέζος είναι και επίσημα το ακριβότερο της ιστορίας.

Η Μακένζι Τατλ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα παραχωρήσει στον έως πρόσφατα συμβίο της το 75% των μετοχών που έχουν από κοινού. Η ίδια θα διατηρήσει μόνο το 25% των μετοχών, εκ των οποίων μόνο το 4% είναι της Amazon.

Η σημερινή αξία αυτού του ποσοστού των μετοχών φτάνει πάντως τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τατλ παραχωρεί επίσης στον Τζεφ Μπέζος όλα τα δικαιώματα ψήφου για το σύνολο των μετοχών.

Τα έγγραφα του διαζυγίου κατατέθηκαν την Πέμπτη (04/04) στο δικαστήριο, ενώ η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 3 μήνες.

Η Μακένζι Μπέζος θα παραχωρήσει, επίσης, όλες τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρεία Blue Origin.

«Είμαι ευγνώμων που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διάλυσης του γάμου μου με τον Τζεφ», ανέφερε η ίδια στην ανάρτησή της.

Ο χωρισμός του ζεύγους, που ανακοινώθηκε αναπάντεχα τον περασμένο Ιανουάριο έπειτα από 25 χρόνια γάμου λόγω αποκαλύψεων για τον κρυφό δεσμό του Μπέζος με την Λόραν Σάντσεζ, πολλές εικασίες και ερωτηματικά για το πώς θα μοιράσει την περιουσία του, που ανέρχεται στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η Μακένζι Τατλ γνώρισε τον Τζεφ Μπέζος το 1992, πριν εκείνος ιδρύσει την εταιρεία που έμελλε να εξελιχθεί στην «αυτοκρατορία» του διαδικτυακού εμπορίου.

Ο Μπέζος με ανάρτησή του στο Twitter ευχαρίστησε μάλιστα τη Μακένζι «για τη στήριξη και την ευγένειά της κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων