Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Τζέιμς Σταυρίδης: Θα γίνει αυτός ο έλληνας αντιπρόεδρος της Αμερικής;

Το όνομα του Ναυάρχου ε.α. και πλέον Πρύτανη της σχολής Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts, κ. Τζέιμς Σταυρίδη, περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων της υποψηφιότητας Κλίντον.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, που επικαλούνται πηγές στο περιβάλλον της υποψήφιας Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό ομογενής μοιάζει να ικανοποιεί ένα από τα κριτήρια που έχει θέσει η κ. Χίλαρι Κλίντον, αφού ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που θα την συνοδεύσει στην εκλογική μάχη ενάντια στον Ντόναλντ Τράμπ έχει στρατιωτική εμπειρία.

Ο κ. Σταυρίδης γεννήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ και αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ το 1976 ενώ το 1984, ενώ αναδείχθηκε και διδάκτορας της σχολής Φλέτσερ στις διεθνείς σχέσεις. Διετέλεσε ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και είχε το γενικό πρόσταγμα στις επιχειρήσεις της συμμαχίας στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία αλλά και στα μέτωπα των Βαλκανίων και της αντιμετώπισης της πειρατείας στις ακτές της Αφρικής.

Από το επιτελείο της κ. Κλίντον, πάντως, αρνήθηκαν οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο, ενώ την ίδια στάση τήρησε και ο κ. Σταυρίδης.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων