Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τζο Μπάιντεν: Η Covid-19 «όπως την ξέρουμε σήμερα, δεν θα βρίσκεται για πάντα εδώ

Τζο Μπάιντεν: Η Covid-19 «όπως την ξέρουμε σήμερα, δεν θα βρίσκεται για πάντα εδώ

Η Covid-19 «όπως την ξέρουμε σήμερα, δεν θα βρίσκεται για πάντα εδώ, τουλάχιστον στη σημερινή μορφή της, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας.

«Αλλά το να έχουμε την Covid στο περιβάλλον μας και στον πλανήτη μας, αυτό μάλλον θα συνεχιστεί» παραδέχτηκε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Έχουμε πλέον τόσα πολλά εργαλεία (…) που μπορούν να περιορίσουν την Covid και τα άλλα στελέχη», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν ότι θα έβαζε τέλος στην πανδημία. «Η νέα κανονικότητα δεν θα είναι αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, θα είναι καλύτερη», πρόσθεσε.

HTML tutorial

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν επικρίνεται επειδή παρατηρείται έλλειψη διαγνωστικών τεστ στις ΗΠΑ, εν μέσω του πέμπτου κύματος που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Όμικρον.

Οι ΗΠΑ, η χώρα με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο, κατέγραψε την Δευτέρα άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ, αυτό του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα.

Σημειώνεται πως οι νοσηλείες αυξάνονται σταθερά από τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν η Όμικρον έγινε το κυρίαρχο στέλεχος, ξεπερνώντας τη Δέλτα, μολονότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Όμικρον πιθανότατα θα αποδειχθεί λιγότερο θανατηφόρα σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραλλαγές.

Πηγή: kathimerini.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων